Uluslararası Lojistik

Yazan: yonetici

Uluslararası Lojistik Nedir?

Genel kavram itibari ile Lojistik; başlangıç noktasından varış noktasına kadar malzeme ve fiziksel  nihai mallarla ilgili bilgi akışlarını planlama, uygulama ve kontrol etme gibi süreçlerin yönetimidir. Uluslararası lojistik ; en az bir uluslararası sınırda bir şirketin tedarik zincirinde ki bu kaynakların yönetimini içerir.

Kulağa karmaşık gelebilir, ancak lojistik temel olarak bir yerden, diğerine tüketiciye ulaşıncaya kadar malların veya diğer taşıma ürünlerinin yönetimi, buna bağlı olarak sevk ve idaredir . Fiziksel öğelerin lojistik yönetimi, bilgilerin entegrasyonu (envanter veritabanları ve nakliye programları gibi), malzeme taşıma, üretim, paketleme, envanter, nakliye, dağıtım, depolama ve kaynakların güvenliğini içerebilir.

uluslararası-lojistik-nedir

Uluslararası Lojistik Örneği

Uluslararası Lojistik kavramına bir örnek vermek gerekirse;  Bir an için Bursa merkezli büyük bir Fransız mücevher şirketi için lojistik yöneticisi olarak çalışıyorsunuz. Şirketinizin kapsamlı bir uluslararası tedarik zinciri vardır. Bir elmas yüzük için basitleştirilmiş bir lojistik süreçten geçeceğiz.

Elmas tedarikçiniz Güney Afrika’da olsun. Çin’deki bir tedarikçiden de altınınızı alıyorsunuz. Mücevherin kendisi İsviçre’de monte edilsin. İşiniz, tedarik zincirini, bir kaynağın elde edilmesinden bitmiş bir ürüne dönüşmesi ve müşteriye satılıncaya kadar yönetmektir. Gelin tedarik ve lojistik süreçlerine göz atalım.

  • Şirketin üretim taleplerini karşılamak için Güney Afrika’dan elmas ve Çin’den gerekli olan altın alımının takibi.
  • Yerel depolama tesislerinde satın alınan elmasların ve altının geçici depolanması için düzenlemelerin yapılması.
  • Çin’de depolanan altının, Cenevre’deki kuyumcular için rafine edileceği ve hazırlanacağı küçük bir Doğu Avrupa ülkesindeki bir yan kuruluşa uluslararası nakliyesinin düzenlenmesi.
  • Güney Afrika’da saklanan elmasların kesme ve parlatma işlemleri için Cenevre’deki şirketin tesislerine uluslararası nakliyesinin yapılması
  • Rafine edilmiş altından, halka ve ayar oluşturmak için Cenevre tesisine uluslararası nakliyesini düzenlemek.
  • Halkalar bittikten sonra, siparişleri doldurmak, titizlikle bilgisayarla envanter kayıtlarını tutmak ve tesisin yeterince güvenli olmasını sağlamak için şirketin merkezi deposunu düzenli tutmak.
  • Şirketin perakende mağazasına bir pırlanta yüzük siparişinin gönderilmesini sağlamak.
  • Ürün bir müşteriye satılana kadar perakende mağazasında stokların sürekli olarak takibinin yapılması.

Örnekte de görüldüğü gibi özellikle uluslararası lojistik yönetimi oldukça takip ve özen isteyen bir konudur. Yapılacak hataların büyük zaman kayıplarına ve yüksek maliyetlere sebep olması bu operasyonu oldukça önemli kılıyor.

Uluslararası lojistik firmaları bu hassas süreci yönetmek adına lojistik sürecinde ki her adımı titizlikle izleyerek, ilgili kişiler ile sürekli iletişim halinde kalıyorlar.

uluslarası-lojistik-firmalari

Ubexpres, Uluslararası Lojistik firmaları arasında titiz ve güven veren hizmeti ile hedeflediği yüksek müşteri memnuniyet oranını istikrarlı bir şekilde korumaktadır. Uluslararası nakliyenin ne kadar hassas ve takip gerektiren bir operasyon olduğunun bilinci ile hareket ederek, sorunsuz bir nakliyenin memnuniyetini yaşattırıyor. Daha fazla bilgi almak için uluslararası taşımacılık hizmetimize linkten ulaşabilirsiniz.

Uluslararası Lojistik Çözümleri

Ubexpres Lojistik olarak, uluslararası alanda nakliye işleriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz, youtube ve sosyal medya platformlarında bizi takip ederek, Lojistik konularında kendinizi güncel tutarak sektörü yakından takip etme olanağı bulmuş olursunuz.

Bir cevap yazın

Call Now Button